Kaštieľ Pálffy
Hotell Lomnica v Tatranskej Lomnici
Kaštieľ Pálffy
ViaJur vinohradníctvo a vinárstvo
Kaštieľ Pálffy
Internetový obchod a distribúcia vín
Aktuality

Novinky v našom menu – aj zemiak vie ohúriť..

Hostinec Palatín v Kaštieli Pálffy opäť otvoril svoje brány a pre hostí sme si pripravili prekvapenie v podobe 4 sezónnych noviniek à la carte menu.

Príprava nových jedál trvala takmer dve mesiace, kedy celý tím kuchárov v  Hostinci Palatín, tvoril, vymýšľal a hľadal jedinečné spojenia chutí, ktorých výsledok môžete ochutnať. Tak ako ste u nás zvyknutí, pri prípravách sa zamerali na požitie tradičných sezónnych surovín, ktoré skombinovali do neobyčajných chutí. Vytvorili tak moderné jedlá, ktoré okrem toho, že potešia chuťové poháriky tých najnáročnejších, uspokoja aj estetické cítenie, pretože nové jedlá sú skutočným majstrovským dielom na tanieri.


„Inšpiroval som sa tradičnými jedlami zo starých kuchárskych kníh a priznávam, že do nového menu som zaradil aj jedlá, ktoré patria k mojim obľúbeným. Spolu s mojim tímom sme sa snažili naše jedlá obzvláštniť niečím netradičným, čo by podčiarklo výnimočnosť tradičných chutí a zároveň nám kuchárom dávalo priestor pre kreativitu,“ opisuje šéfkuchár Jozef Riska.


V procese kreovania nových jedál bola zohľadnená voľba technologického postupu, dochucovanie, pilovanie samotného servisu, no aj potrebná konzultácia pairingu vín z nášho vinárstva ViaJur. Výsledkom sú štyri hlavné jedlá a jeden nový dezert, ktorým sa už pri uvedení dostalo početných komplimentov od našich hostí. Rozhodne môžeme odporúčať.
Vo všetkých nových jedlách sú použité sezónne suroviny, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou rakúsko-uhorskej kuchyne. Zimné sezónne jedlá sa nezaobídu bez mäsa z diviny, ktoré je zakomponované v dvoch jedlách. Pri tvorbe nového à la carte menu sme mysleli na všetkých, a preto majú o kulinársky zážitok postarané aj vegetariáni. Samozrejme časť pôvodnej ponuky jedál, ktoré boli v obľube našich hostí zostala zachovaná.

Tešíme sa na vás.

Podobné články